Zangdocente


Olga de Rooij - Ibragimova


Ondanks dat zij afstudeerde in Linguïstiek en Interculturele Communicatie aan de Universiteit van Nizhny Novgorod (Rusland) is haar voorliefde voor muziek nooit uit het beeld verdwenen. Studeerde zij voorheen (vanaf haar zesde jaar) klassiek piano, haar hart ging toch meer uit naar zang.

Zij nam privéles bij Mayya Saveleva, bekend operazangeres en docente aan het Conservatorium in Nizhny Novgorod. In 2004 verhuisde ze naar Nederland en een jaar later begon ze haar zangstudie aan het Fontys conservatorium in Tilburg, waar ze in 2010 haar bachelor diploma (richting solozang klassiek) en in 2012 haar master diploma (richting klassieke muziek theater) behaalde.

Tijdens haar studie volgde zij  masterclasses bij o.a. Charlotte Margiono (Nederland), Ernst-Daniel Smid (Nederland), Nelly Miricioiu (Engeland), Carmelo Corrado Caruso (Italie) en Harry Peeters (Nederland).Vanaf 2010 volgt ze zanglessen bij Anita Evanzin (Wenen).

Sinds 2005 geeft ze regelmatig concerten en recitals en treed ze op als soliste bij koren.  Haar repertoire is met zekerheid “breed” te noemen en omvat opera en operette aria’s, klassieke liederen, musical en pop nummers, Franse chansons, volksliederen en tango’s.

Al tijdens haar studie ging haar belangstelling niet alleen uit naar haar eigen carrière als zangeres, maar ook naar het lesgeven. Zij heeft minor onderwijskunde succesvol afgerond en heeft stages gevolgd als zangdocente bij de muziekscholen Nieuwe Veste (Breda) en Factorium (Tilburg). Vervolgens heeft ze twee jaar bij de muziekschool Grosveld gewerkt als zangdocente en daarnaast gaf ze ook privé zangles. Gedurende haar stage en werk periodes heeft ze zeer ruime kennis en ervaring opgedaan met verschillende werkvormen en het werken met een brede diversiteit qua doelgroepen en leeftijdscategorieën.  

Zie ook:  www.olgaderooij.com